Bättre inställning men förlust mot Ystads IF

Snackisen i veckan har givetvis varit att Karl-Johan Lång tagit över efter Ulf Schefvert. Förhandsinformationen talade om att spelet skulle vara snabbare och aggressivare, vilket vi kunde se inledningsvis, både framåt och bakåt.

Lars Møller Madsen inleder målskyttet till 1-0, Nicklas Grundsten till 2-1 och LMM till 3-2 efter drygt sex spelade minuter.
Det är ett tempofyllt anfallsspel och intensivt försvarsspel som bäddar för att den drygt tusenhövdade hemmapubliken skall känna hoppet om en vinst. Dock ville Ystad annat och när Anton Hallbäck och Lukas Sandell växlar upp anfallstempot blir det svårt att hänga med. 3-2 blir 3-5 på två minuter.
LMM gör 4-5 på straff (sex straffmål denna söndag) men sedan dröjer det nästan nio minuter innan HIF:s femte mål kommer, då genom Bruno Castro i spel 6 mot 5.

Efter detta får HIF jaga under hela matchen och det är främst kapten Grundsten och kämpen Hallén som håller lågan uppe i hemmalaget. Ystads överläge blir som mest fem mål när Jesper Gustavsson gör 10-15, men en stark avslutning av första halvlek ger 13-16 efter 30 spelade minuter.

Till andra halvlek ville de flesta se en uppryckning bakåt och på målvaktssidan samtidigt som alternativen framåt behövde bli flera.

HIF gör verkligen allt för att täppa till underläget, men Ystad gör det svårt för hemmaspelarna. Som bäst är det 18-20 när Mario Cvitkovic gör mål i öppen kasse. I anfallet efter sätter Ystad in andra halvleks ryck och gör fyra raka mål, vilket ger ett underläge för hemmalaget med sex mål med dryga kvarten kvar. Där någonstans kändes matchen körd, samtidigt som en stor skillnad märktes gentemot de senaste matcherna – nacksenorna var starkare och huvuden hängde inte tunga. Den sista kvarten slutade HIF aldrig kämpa och ett stort tack måste riktas till Lejonen som skanderade ”H-I-F vi ger aldrig upp, H-I-F vi ger aldrig upp”. Slutresultatet skrivs till 25-33.

Med fler träningar under ett nytt ledarskap kan detta bli riktigt bra inför kommande slutspurt och förmodade kval.
Särskilda plus till Gustaf Hallén (utsedd till hemmalagets bäste spelare), LMM (10 mål) och Lejonen (de ger alltid allt).

Redan på onsdag är det ny match, då borta mot Eskilstuna GUIF. Nästa hemmamatch är på söndag den 12 mars mot HK Malmö. Matchstart 16.30 – missa inte det!

Målskyttar HIF Karlskrona:
Lars Møller Madsen, 10
Nicklas Grundsten, 5
Gustaf Hallén, 3
Julius Martinsson, 2
Bruno Castro, 2
Patrik Johansson, 1
Andrzej Rakowski, 1
Mario Cvitkovic, 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X