Andra raka segern – längesen sist

Sist lagen möttes var i HIF:s premiär den 12 september. IFK Ystad vann den matchen lätt. Revanschlustan var oerhörd hos hemmalaget och på läktarna. Med vinsten mot Guif i ryggen var det ett självsäkert HIF som stegade in i Idrottshallen.

HIF inledde fantastiskt bra. Det var 3-0 efter tre minuter. Minuter som förutom finurligt spel framåt innehöll målvaktsräddningar och en hög försvarsribba. Försvarsspelet i första halvlek var magiskt bra. Firma Grundsten-Ekberg gör sin andra säsong ihop och nu har vårt mittlås verkligen satt sig – det sprider ett lugn ut mot tvåa och kant och hela vägen upp på läktaren. Gästerna äter sig sakta in i matchen och efter elva minuter är det 5-4, mycket tack vare Møllerup och Nilsson. Ingen av storstjärnorna Knudsen och Petersen överlistade Uros Tomic under första kvarten.

Framåt var det ett vackert HIF-samarbete mellan niometer och linjen som stack ut. Kapten Nicklas Grundsten har verkligen hittat tillbaka till storform, vilket är oerhört roligt att se. I första halvlek gör han fyra mål på fem försök och totalt sätter han över 80 procent av sina skott. Lägg därtill ett frenetiskt försvarsspel och vi har en kapten som ofta är tungan på vågen, på endera håll.

Nämnde Grundsten är i allra högsta grad med i hemmarycket. Från 9-7 till 13-8 på fem minuter. Två timeouts från Ystad-tränaren stoppade tillfälligt HIF:s forceringar. Något litet slarvfel och tidigt avslut gav bortalaget vittring vid 14-11, men en HIF-timeout senare var slarvet borta. I halvtid är ställningen 17-13 och det var en ledning med mersmak. En av HIF:s bästa halvlekar någonsin? Väldigt bra var det hur som helst.

Inledningen av andra halvlek liknar den första, där försvaret är grymt bra och Uros räddar i mål, vilket ger oss bra chanser framåt. Vid ställningen 21-17 åker HIF på en utvisning. Två minuter senare står det 23-17. Ett frenetiskt lagspel, en pådrivande bänk och en kokande Karlskrona Idrottshall hade bestämt sig; i kväll skulle det bli två poäng. Ledningen är uppe i åtta så sent som 29-21 med dryga tio minuter kvar och matchen kändes klar. Men är det något man alltid vet med handboll – det blir alltid spännande! Bortalagets desperata spel och chansartade försvarsspel ställde till det en aning, men laget höll ändå lugnet. 29-21 blev 31-28 och drygt fyra minuter kvar. Måtte det inte bli som mot Malmö… Men nej, hemmalaget var bestämda i avgörande lägen och när Johannes Sandgren drämde in 32-28 var matchen klar. Sista minuterna stod publiken upp och applåderade hem segern, som till slut skrevs till 33-30.

Två raka vinster i handbollens högsta serie, det är andra gången vi gör det. Klart värt att fira!

Nästkommande matcher där chansen finns att förlänga sviten:
Lugi (b), AIK (b) och Malmö (h).

Målskyttar HIF Karlskrona:
Nicklas Grundsten, 7
Tobias Nordahl, 5
Johannes Sandgren, 5
Tomas Reznicek, 4
Robin Håkansson, 3
Ian Martin, 3
Linus Fernebrand, 3
Carl Ekberg, 2
Uros Tomic, 1


Tobias Nordahl utsågs till bäste hemmaspelare av matchvärden Scandic.


Tre viktiga segerorganisatörer; Ian Martin, Uros Tomic och Nicklas Grundsten.

Foton: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 64
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X