Övertygande vinst i tredje kvalmatchen

På bilden ovan står i mitten HIF:s målvakt Markus Mattsson, matchens lirare i HIF, till höger 11-målsskytten Hampus Olsson och till vänster Johannes Sandgren som gjorde 6 mål för HIF i vinstmatchen mot Varberg. Foto: Torbjörn Sunesson.

Den tredje kvalmatchen mot HK Varberg blev ingen nervpressande tillställning. Den var däremot en mycket sevärd och underhållande match för de drygt 1000 åskådarna som tagit sig  till idrottshallen i Karlskrona. HIF kom ut med bra fokus och det märktes att man bestämt sig för vilken serie man hör hemma i. Skadefritt, hemmamatch och fullsatt. Matchen började bra för hemmalaget. Jakob Nygren och Hampus Olsson började målskyttet. Linus Fernebrand fyllde på. Detta samtidigt som Marcus Mattsson i målet fick en bra start med ett flertal räddningar. Han skulle efter matchen bli utsedd till bäste spelare i HIF. Efter 13 minuter var ställningen 7-2. Men… Timeout Varberg, utvisning på Carl Ekberg och tre raka mål av bortalaget. Till 7-5. Filip Berentsen, duktig vänsternia i Varberg, gjorde två av dem. Nu tog Hampus Olsson ensam över jobbet som målskytt i HIF. Ett spelmål och två på straff. Även Johannes Sandgren tackar för förtroendet med mera speltid och stänker in mål på distans. Totalt sex mål ikväll. En bit in i halvleken kommer Lars Møller-Madsen in på planen vilket uppskattas av publiken. Halvtidsresultat 15-8. En mycket bra halvlek av HIF.

Andra halvlek kom igång med jämn målproduktion på båda fronter. Domarna hade lite mindre att blåsa av spelet för kändes det som. Lugnet smög sig lömskt på HIF-spelarna som kanske började tycka att nu ska det väl gå vägen. Men Varberg hade inte gett upp utan knaprade in en boll i taget.
HIF hade lite svårt att utnyttja lägen med numerärt övertag. Men Varbergs upphämtning stannade vid sex bollars underläge. I slutet av matchen försökte Varberg med ett alltmer utgrupperat försvarsspel. I slutet i princip man-mot-man. Detta gick inte så bra utan de stora ytor som öppnades upp kunde HIF utnyttja och komma till avslut. Matchens bäste målskytt var Hampus Olsson med hela 11 mål. En variationsrik kavalkad av kantskott, straffar, kontringar och returer. Slutresultat 34-25.

Nu väntar ytterligare en kvalmatch på onsdag. Bortaplan. Vinst då och HIF spelar vidare i Handbollsligan.

Innan lunch på måndagen behöver vi ha er anmälan till de gratis supporterbussarna som rullar till Varberg!
Du skickar ett mail till kansli@hifkarlskrona.se eller ringer 073-420 16 41 och anmäler dig. För visst vill du väl vara med när det kan avgöras?
Bussarna avgår 14:30 från Angöringen eller 14:45 från Scandic.

Målgögare HIF

Hampus Olsson 11
Johannes Sandgren 6
Jakob Nygren 5
Hampus Dahlgren 3
Linus Fernebrand 2
Lars Möller-Madsen 2
Gustaf Hallen 2
Carl Ekberg 1
Niklas Grundsten 1
Ian Martin 1


Jakob Nygren gör här ett av sina fem mål.


Gustaf Hallén slet och kämpade på i HIF:s anfall.


Hampus Dahlgren var tillbaka på allvar efter skada och förkylningar. Det blev tre mål.


Carl Ekberg och Lars Möller Madsen i kamp mot Varbergsförsvaret.


Johannes Sandgren togs här hårt av Varbergs försvar.


Hampus Olsson laddar för ett av sina 11 mål.


Markus Mattsson storspelade i HIF:s kasse och blev lagets lirade denna kväll i en fullsatt Karlskrona Idrottshall.


HIF:s tränare Sebastian Seifert njuter efter vinsten mot Varberg.


Lejonen på ”Norra stå” höll som alltid igång i 60 minuter. Vilka fantastiska gulingar!

Bilderna är tagna av Torbjörn Sunesson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 53
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Fredagen 15/2 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X