Matchreferat HIF -RIK 12 november

På bilden ovan är det 20 årige Ian Martin som gör ett av sina 6 mål. Han var HIF:s främste målskytt i kvällens match mot Redbergslid. Foto: Torbjörn Sunesson.

Redbergslid kom till Karlskrona Idrottshall. HIF Karlskrona hade inte tänkt ge dem några bollar gratis. Det märktes direkt i matchstarten. Det var offensivt försvarsspel från HIFs sida. Något som publiken uppskattade. Man attackerade ut på RIKs 9-metersspelare som fick svårt att komma till bra avslut. Även i anfallet märktes förändringar i taktiken. Mittsexan var mer rörlig och eftersom RIK spelade med relativt utgrupperat försvarsspel så kunde man komma förbi och till avslut. Ledning för HIF med två bollar efter 12 minuters spel. Ian Martin som i tidigare matcher varit HIF bäste försvarsspelare visade att han även är farlig framåt. Totalt 6 mål ikväll och han fick efter matchen motta pris som bäste spelare i HIF. LMM också tongivande. Det fina försvarsspelen i början skapade också lite oreda för bortalaget och man kunde sno bollen ock kontra vid två tillfällen. Något som vi saknat i de senaste matcherna. I mitten av första halvlek inleddes en tung period. Det energikrävande försvarsspelet kunde man inte fullfölja och det blev grus i maskineriet. Delvis beroende på RIKs unge duktige målvakt Tobias Thulin. Siffrorna sprang iväg och i halvtid var ställningen är 13-19. Rejäl uppförsbacke således. Men inte omöjligt att ta in om man har lite flyt. Men istället blir det mer motgångar. HIF lyckas inte övervinna RIKs offensiva utgrupperade försvar utan blir ofta kvar med bollen ute på 9 meter. Det blev tidsnöd för passivt spel och avslut från ogynsamma lägen. Underläget var som mest 11 bollar. Den sista kvarten kunde man knappa in lite på ställningen men det blev aldrig riktigt spännande. Slutresultatet i matchen blev 29-34.
Nästa match är på torsdag mot Ricoh som ligger endast 1 poäng efter i tabellen. Mycket viktig match alltså. Se matchen på C-more eller på Timeout i Lyckeby.

Målgörare HIF

Ian Martin 6
Lars Möller-Madsen 5
Hampus Dahlgren 4
Hampus Olsson 3
Johannes Sandgren 2
Filip Ottosson 2
Niklas Grundsten 2
Jakob Nygren 2
Tobias Nordahl 2

Bilder från matchen


Ian Martin var inte bara sexmålskytt i kväll, han var också mycket stabil i HIF:s försvar.


Tobias Nordahl hade tufft försvarsspel från RIK emot sig.


Hampus Dahlgren gör här ett av sina 4 mål.


Jakob Nygren kämpade mot tuffa och stabils försvarare.


Lars Möller Madsen gjorde 5 mål trots att var uppvaktad som ingen annan blev i matchen.


Calle Ekberg kämpade i HIF:s försvar.
Samtliga bilder har Torbjörn Sunesson tagit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 48
Notiser

50/50-Lotteriet

Vinnande lottnummer Torsdag 6/12 HIF Karlskrona…

december 6, 2018

Upphittat

Ett par glasögon och ett sittunderlag…

oktober 7, 2018
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X