HIF knep sista kvalplatsen efter dramatisk match.

Bilden ovan: HIF Karlskronas Linus Fernebrand jublar efter ett av sina nio mål, när HIF besegrade Aranäs med 31-26 och blev klara för kvalspel till Handbollsligan. Foto Torbjörn Sunesson.

Det var avgörandets stund. Vid vinst eller oavgjort i kvällens match skulle kvalplatsen vara säkrad. I annat fall skulle man vara beroende av matchen mellan Hammarby och Helsingborg. Det var fullsatt i idrottshallen. Förväntningarna stora. Matchen började med att Ian Martin gjorde 1-0. Aranäs kvitterar och man följs åt målmässigt till 3-3. Aranäs har relativt lätt att göra sina mål på Markus Mattson som vaktar målet för hemmalaget. HIF går upp till 6-4 efter straffmål av Sandgren och 2 mål av Linus Fernebrand. Linus hade en bra afton med hela 9 mål och blev utsedd till matchens lirare. I mitten av första halvlek åker Lars Möller på en smäll och landar med en duns på golvet. Skadeläget ovisst men han går för egen maskin ut i omklädningsrummet. Det brukar ju vara jämna matcher mot Aranäs och det blev det nu också. 10 lika efter 20 ninuter. Nu hade HIF en bra period och gick upp till 3-målsledning 17-14 i halvtid. Lite oroande dock att ställningen i matchen Hammarby-Helsingborg stod 9-18 i paus. Oj-oj vad hände där ? I andra halvlek fick HIF en bra start. 3-målsledning ökades på till 7 efter 4 minuters spel. LMM tillbaks på planen nu. Men matchen skulle komma att bli spännande då Aranäs lyckades krympa underläget till endast 2 bollar. HIF tar timeout. Det hela behöver lugnas ner lite. Nu börjar Aranäs med man-mot-man-spel. Detta lyckas dock inte så bra och man återgår till 6-0. Några viktiga räddningar av Abramovic som kommit in samt säkra avslut av Fernebrand, Hallen och Grundsten säkrade den sköna vinsten. Slutresultat 31-26. Samma siffror som Helsingborg fick mot Hammarby för övrigt.
Nu väntar kvalspel mot tvåan i herralsvenskan HK Varberg.

Kvalspelsserien ser PRELIMINÄRT ut så här:

Tid                          Match                                               Arena
Lö 24/3 00:00     HK Varberg – HIF Karlskrona    Varbergs Idrottshall
Fr 30/3 00:00    HIF Karlskrona – HK Varberg     Karlskrona IH
Sö 15/4 00:00    HIF Karlskrona – HK Varberg      Karlskrona IH
Lö 21/4 00:00    HK Varberg – HIF Karlskrona     Varbergs Idrottshall
Lö 28/4 00:00   HIF Karlskrona – HK Varberg     Karlskrona IH

Målgörare HIF

Linus Fernebrand 9
Gustav Halle’n 4
Niklas Grundsten 4
Hampus Olsson 4
Johannes Sandgren 3
Jakob Nygren 3
Ian Martin 2
Carl Ekberg 1
Lars Möller-Madsen 1


HIF:s lagkapten Nicklas Grundsten vräker sig in och gör ett av sina 4 mål.


Hampus Olsson 4 mål.


Lars Möller Madsen blev skadad i halsen i en duell i Aranäs försvar. Sjukgymnasten Anders Broström och HIF:s läkare Richard Johanssontog hand om Lars. Han var tillbaka senare i matchen efter den tuffa smällen.


Lejonen höll igång på norra stå på ett underbart sätt.


Linus Fernebrand och Johannes Sandgren jublade efter matchen.


Nicklas Grundsten jublade efter matchen med det övriga gänget. Nu väntar kval mot allsvenska tvåan Varberg.
Torbjörn Sunesson tog samtliga bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 56
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X