Inför Sävehof borta med Robban Andersson

I morgon startar HIF Karlskrona om i Handbollsligan, efter en månads uppehåll. Först väntar Sävehof på bortaplan och sedan Ystads IF hemma på söndag!

Matchdags igen efter en månads uppehåll. Välkommet med omstart?

– Ja, det tycker jag verkligen. Samtidigt har det varit perfekt att kroppar och huvuden fått återhämta sig. Vi är ju en liten trupp.

Något speciellt ni har fokuserat på?

– Nej, vi har jobbat vidare på det mesta – både det vi tidigare gjort bra, och det vi gjort mindre bra. Mest fysik i början, och mer och mer boll efter hand. Det har varit bra träningar, bra tempo.

Det blev en mindre trevlig slutfas med sju raka förluster, så inte minst huvudena har behövt vilan?

– Ja, men egentligen var det kanske lite väntat med tanke på lagen vi mötte mot slutet. Och då är det ju samtidigt bra att vi har tagit de poäng vi tagit – och som gör att vi ligger där vi ligger. Nu väntar ändå tre svåra matcher igen – Sävehof, YIF och Kristianstad. Men vi har ju haft tid att sätta grejer, få tillbaka energi, flow och flyt. Killarna verkar laddade och tända.

Det var en tajt match mot Sävehof hemma – men som tappades mot slutet (24-26)?

– Ja, vi fick svårt att göra mål sista tio, femton minuterna. Men det var en helt okej match, där inte minst Uros gjorde en kanoninsats – släppte bara in två mål första 14 minuterna. Vi behöver ha lite bättre koll på Sunnefeldt (Oskar, 8 mål senast) och lite andra smågrejer, och få till ett bättre flyt i kontringar och anfallsspel.

Något inspirerande nytt som ni plockar med från VM?

– Nja, det är väl inte så mycket nytt egentligen. Men jag är positivt överraskad över energin, inställningen, lagsammanhållningen, att man kastar sig efter bollar, kontrar i 60 minuter … Och då inte minst när det gäller de skandinaviska lagen.

Hur är läget i truppen?

– Förutom Emil (Lundin) som fortfarande dras med sina magproblem så är det fullt manskap.

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 65
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X