Inför matchen mot Ystads IF med Niklas Grundsten

Bilden ovan: Patrik Pava Johansson har blivit ett fint tillskott i HIF.  Foto Torbjörn Sunesson.

På söndag spelar HIF Karlskrona hemma mot Ystads IF. När laget tränade på lördags-förmiddagen så passade vi på att ta ett snack med lagkapten Niklas Grundsten .

God förmiddag Niklas. Hur är stämningen i truppen ?
– Den är bra trots att vi är i ett utsatt läge i tabellen. Det är ju inte bara att vi riskerar kvalspel. Det är ju inte så långt till till lagen nedanför sträcket heller. Men alla är supertaggade och inställda på att klara uppgiften.

Vad vet vi om Ystads IF ?
– Dom har ju Kim Andersson som dock inte spelat de senaste matcherna. Trots det har de spelat mycket bra på senaste tiden. Kanske att de andra spelarna får ta mer ansvar då. De är i bra form men är inte omöjliga att slå. Vi gjorde en bra match mot dem borta och var nära att ta poäng. De har spelat ganska mycket 5:1-försvar.

Vad ska ni göra bättre för att vinna matchen ?
– Egentligen allt. Vi har gjort för lite mål. Vi har fått jobba för mycket för varje mål framåt. Anfallsspelet har, om man ser det utifrån, sett långsamt och ide-fattigt ut. Det beror på att man helt enkelt inte vet vad man ska göra och varje spelare försöker hitta egna lösningar.  Sedan gäller det att få tag på bollen i försvarsspelet. Mer aggressivitet för att stressa fram tekniska fel hos motståndarna.  Målvaktsräddningar ger möjligheter till kontringar. Detta kan vi kan förbättra.

Hur har tränarbytet påverkat truppen ?
– Lite chockerande först när beskedet kom. Men något måste göras. Det är ju resultatet som räknas. Vi har ju förstärkt truppen med nya spelare och vad kan man mer göra ?. Uffe har gjort ett fantastiskt jobb. Lite nya ide’er på träning kanske.

Vad är den analys på ert spel så här långt ?
– Anfallsspelet: För individuellt och långsamt.
– Försvarsspelet: För passivt. Mer aggressivitet.
– Kontringsspelet: Kräver bra försvar.

På söndag gäller det. Avkast 16.30 i Karlskrona Idrottshall. Missa inte det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X