Inför IFK Ystad med Robban Andersson

Premiär mot IFK Ystad – hur är känslan så här dagen innan?

– Det känns som vi är bra förberedda med tanke på förutsättningarna. Vi vet läget och det är skönt att få sätta i gång. Det är detta man har väntat på och kämpat för.

Vad fokuserar ni på – vad kommer att vara viktigast?

– Det är ingen vanlig nykomling vi möter – de är samspelade, landslagsmeriterade och kommer nog inte vara med i de nedre regionerna av tabellen. Så för vår del är det viktigt att få till helheten – bra försvar, en jämn målvaktsmatch, enkla mål, hitta tajmingen i anfallet … Framför allt ska vi visa att vi är ett lag som fajtas i 60 minuter, ställer upp för varandra, är ett gäng som är tuffa att möta. Jag vill se mycket inställning, fajt och glädje. Det hoppas jag präglar HIF i år.

Ni har kört hårt under ett par månader?

– Ja, och det tror jag kommer att tala för oss ju längre säsongen går. Vi kommer att utvecklas. Men jag vill se mycket av de där bitarna med inställningen redan i början – det kommer att bli jätteviktigt. Och alla verkar verkligen jättetaggade – det har inte minst synts den senaste veckan.

IFK har ni mött en gång på försäsongen – vad väntar?

– De har ett bra 6-0-försvar som inte minst är samspelta i mittförsvaret, så det gäller att få fart på boll och ben, och att vi kan utmana mycket ”brett”. Vi måste löpa mycket och få till ”enkla” mål genom klassiskt försvar–kontring-spel.

Några spelare att se upp extra med?

– Fredrik Petersen på vänstersex, Marcus Cleverly i mål, och ytterligare en dansk – en högernia – från franska ligan har tillkommit. Och så har de fortfarande kvar Henrik Knudsen, Jesper Gustavsson, Johan Nilsson … Det är ett rätt rutinerat lag med en hel del meriter.

Men du mönstrar ordinarie lag?

– Ja då, alla är med – alla är friska och skadefria. (Truppen: Uros Tomic, Markus Mattsson – Linus Fernebrand, Hampus Dahlgren – Tobias Nordahl, Jesper Granath, Emil Lundin – Ian Martin, Johannes Sandgren, Melker Elisson – Thomas Reznicek – Robin Håkansson – Nicklas Grundsten, Carl Ekberg, Axel Gustavssson)

Och fullsatt i Idrottshallen att vänta?

– Ja, det hoppas jag verkligen! Vi behöver allt stöd vi kan få den här säsongen. Och hjälpen ska vi försöka betala tillbaka med inställning, fajt och glädje.

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 60
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X