Inför IFK Ystad med Robban Andersson

Då är det dags igen – IFK Ystad borta. Hur är känslan?

– För mig är det ju alltid härligt att komma hem till Ystad. Men även i övrigt är känslan bra. Vi är inställda på en härlig fajt. Det är ju underbara matcher vi får spela. Och nu ser vi en chans att slippa kvalplats framför oss.

Ja, hur mycket tittar ni på tabellen egentligen?

– Lite blir det ju. Men annars har vi fullt fokus på det vi ska göra på plan. Och samtidigt kan man se att det inte går att lita på några andra lag. Vi måste göra jobbet själva.

De har bara vunnit en enda bortamatch denna säsong – mot er. Å andra sidan har de inte vunnit hemma sedan i början av december. Det är en lite speciell motståndare?

– J, så är det. Att de inte har vunnit på länge – på 14 matcher eller vad det är – tycker jag syns. De hade nog väntat sig att vara längre upp i tabellen, medan många hade tippat oss sist. Så sett har vi nog ett bättre mentalt utgångsläge. De har kanske lite mer kvaliteter individuellt, men när det kommer till kamp och fajt så ska vi visa att vi är bättre. De gånger vi mötts denna säsongen har det varit två olika matchbilder. I första matchen – premiären – kom vi inte alls upp i nivå. Det var mycket nerver. I andra matchen stämde allt för oss – mittsex, kontringar, försvar … Det var väl egentligen bara mot slutet som vi blev lite stressade när de gick ut i ett 5-1-försvar.

Vad känner du måste stämma i morgon?

– Defensivt måste vi ha koll på de annorlunda ”småavtalen” de har – Knudsen-Petersen, Berggren-Knudsen-Pedersen och så vidare. De har individuellt bra spelare som vi måste få stopp på. Och vi ska verkligen jaga dem hela tiden. Sedan måste vi fortsätta få till lite ”lätta” mål – och få igång skyttet utifrån.

Är truppen intakt igen?

– Ja, Hampus (Dahlgren) är åter efter sjukdom. Tomas (Recnizek) är redo att spela igen efter lårskadan. Melker (Elisson) och Emil (Lundin) är också tillbaka.

Foto: Torbjörn Sunesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheterna
1 2 3 67
Notiser
Dela med dina vänner om du gillar detta!
X